Přeskočit navigaci

WOW DAY - V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
29. ZÁŘÍ 2011

WOW day Českobudějovická základní waldorfská škola se poprvé společně s ostatními českými waldorfskými školami připojí k celosvětové charitativní akci WOW-Day, která má ve světě již dlouholetou tradici. Koná se vždy 29.9. a waldorfské školy se představují ve svých městech s uměleckými programy či službami, výtěžek je vždy věnován na humanitární účely.
Akce se v minulém roce zúčastnilo 150 waldorfských škol ze 14 zemí světa. Svými prezentacemi, jarmarky, divadelními představeními a dalšími nápady získaly děti v roce 2010 dohromady 300.000 Euro, tyto prostředky byly rozděleny mezi projekty podporující znevýhodněné děti z 20 zemí světa.

Čím se českobudějovická waldorfská škola představí?
Na čtvrtek 29.9. od 9:00 do 14:00 na náměstí Přemysla Otakara II. si páťáci připravili výtvarné dílny a výrobky inspirované starověkou Indií, šesťáci chtějí naladit kolemjdoucí zpěvem, oblečením a čištěním bot na atmosféru 20. let 20. století, 7. a 8. třída vytvoří pěvecký sbor. Každý projevený zájem kolemjdoucích bude podporou pro účastníky, ale hlavně příspěvkem pro potřebné.

Děti z waldorfské základní školy budou posilovat své sociální cítění, učit se nezištnosti a posilovat empatii a soucit.

Jednotlivá stanoviště podrobněji:

  • Žáci 5. třídy si pro Vás připravili výtvarnou dílnu, ve které si budete moci vyrobit sypané mandaly a modlitební praporky, v nabídce je také malování na ruku, prodej sárí a sladkých indických pamlsků. Nabízené aktivity vycházejí z výuky dějepisu a jste srdečně zváni na ochutnávku starověké indické kultury.
  • S žáky 6. třídy se můžete na chvíli pozastavit ve 20. letech minulého století. V patřičných kostýmech Vám nabídnou tehdy zcela běžnou službu „Čištění bot“, při níž si můžete v klidu posedět a zaposlouchat do písní Oldřicha Nového, Wericha a Voskovce. Dětem bude nabídnuta možnost zahrát si jednu z mnoha deskových her.
  • Nabízené služby budou doprovázeny libými písněmi sboru sestávajícího z žáků 7. a 8. třídy, kteří si pro Vás připravili zajímavé pásmo písní českých i zahraničních, lidových i moderních.

Za služby a nabízené aktivity bude vybírán drobný finanční příspěvek, který je určen na podporu školských a sociálních zařízení v rozvojových zemích. Váš zájem bude velkou pomocí dětem, které žijí ve znevýhodněných podmínkách a kterým chceme společně pomoci.

Velmi se těšíme na setkání s Vámi.
Žáci a učitelé ZŠ waldorfské v Českých Budějovicích.

 

Soubory ke stažení

Plakát WOW-Day 2011 (formát PDF, 797 kB)

WOW-Day je celosvětová akce, při které spolupracuje nadace Freunde der Erziehungskunst s European Council of Steiner Waldorf Education (ECSWE) a se Spolkem svobodných waldorfských škol v Německu.

© 2001–2024 QUIN.CZ   tiráž | mapa stránek | nahoru ↑